Cerruti

 

Tillemans Tailors in Hoorn en Den Haag beschikt over mooie stoffen van Cerruti.

Het Italiaanse Lanificio Cerruti produceert luxe modestoffen vanaf 1881 in Biella.

In de Italiaanse provincie Biella ligt een gebied waar kwaliteitstextiel wordt vervaardigd. Dit textielgebied telt 1000 bedrijven, waar 20000 mensen werkzaam zijn en waar 40 procent wordt geproduceerd van alle hoogwaardige stoffen die wereldwijd worden verkocht. Hier komt bijvoorbeeld de stof vandaan waarvan astronautenpakken worden gemaakt en de stof waarmee de nieuwe sofa’s van het Witte Huis worden bekleed.

Dit gebied, dat met recht mag worden beschouwd als het Europese hart van de kwaliteitsstoffen, wordt bedreigd door oneerlijke concurrentie uit China. Voor deze concurrentie ontbreekt nog steeds een adequate communautaire regelgeving. Om te kunnen overleven heeft het gebied een financiering nodig van minstens 250 miljoen euro.

Om het voortbestaan van dit gebied en van de hele Europese textielindustrie te garanderen, is regelgeving noodzakelijk waardoor het mogelijk wordt gemaakt om van een stof de „geschiedenis”, de herkomst en de bewerking te achterhalen, net zoals reeds mogelijk is voor agrarische producten.

Het Italiaanse Lanificio Cerruti produceert luxe modestoffen vanaf 1881 in Biella.

Nino Cerruti (geboren 25 september 1930 in Biella, Piemonte, Italië), richtte zijn eigen haute couture huis op in 1967 in Parijs. Vanaf 20 jaar oud, na de vroegtijdige dood van zijn vader, beheert hij het Italiaanse familiebedrijf Lanificio Fratelli Cerruti, dat in 1881 werd opgericht door zijn grootvader.

De stoffen vallen soepel en hebben een fijne touch.

Buiten het ontwikkelen van modische stoffen heeft men zich onder meer ook gespecialiseerd in de finishing van hun stoffen. De stoffen vallen soepel en hebben een fijne touch. Puttend uit zijn ervaring in het produceren van uitstekende stoffen, startte Cerruti met de productie van kleding in de late jaren ’50. Zijn eerste herencollectie, werd getoond in 1957 en werd beschouwd als een revolutie in herenkleding op dat moment.

In de jaren ’80, begint Cerruti een samenwerking met filmproducties. Van Bonnie en Clyde, Pretty Woman en Basic Instinct, ontwerpt het merk Cerruti kleding voor acteurs als Michael Douglas, Jack Nicholson, Sharon Stone, Julia Roberts, Robert Redford en Al Pacino. In 1978 stapt Cerruti in de wereld van geur en introduceert Cerruti pour Homme. –

Cerruti-Giugiaro
Ook auto designer Giugiaro deed een beroep op de expertise van Cerruti. En Tillemans Tailors in Hoorn en Den Haag ook!