Ermenegildo Zegna by Tillemans Tailors

Ermenegildo Zegna

De geschiedenis van het Ermenegildo  Zegna gaat terug tot de tweede helft van de 19e eeuw. Angelo Zegna, horlogemaker van beroep, begon met het weven van wol op vier weefgetouwen. Van zijn tien kinderen was het de jongste telg, Ermenegildo, geboren in 1892, die het bedrijf overnam.

De jonge ondernemer Ermenegildo Zegna was 18 jaar toen hij de Lanificio Zegna (wolspinnerij) oprichtte in 1910, in Trivero (Italië). Ermenegildo begon stoffen te produceren en moesten “de mooiste stoffen van de wereld” worden.

Vandaag de dag zijn de Zegna-stoffen nog steeds een van de meest geprezen exportproducten van Italië, internationaal aangeduid met een rood zegel. Zegna staat vandaag de dag bekend als een van Italiaans bekendste en meest dynamische herenmode merken. Zegna richt zich voornamelijk op het produceren van de allermooiste stoffen.

Zegna collectie voor heren

Het merk Zegna is de afgelopen eeuw van generatie op generatie doorgegeven en het bedrijf kent nog altijd een sterke groei. Deze groei is onder meer mogelijk geweest door differentiatie van het aanbod.

  • Suits
  • Pakken
  • Colberts
  • Trouwpakken


Costume a la carte met Zegna! Exclusief bij Tillemans Tailors
Ontdek de exclusieve Zegna stoffen bij Tillemans Tailors

Meer weten over de exclusieve stoffencollectie van Ermenegildo Zegna   en de unieke Costume a la carte sercice van Tillemans Tailors ? Hier in Hoorn komen stijl, kwaliteit en smaak samen! Kom ook naar Hoorn en beleef het costume a la carte concept! U bent van harte welkom!