Scabal

GESCHIEDENIS

Het in 1938 door Otto Hertz opgerichte Scabal was oorspronkelijk een stoffenverkoper en -leverancier. Zijn opvolger is JP Thissen, bijgestaan door zijn zoon Gregor Thissen, de derde generatie van het familiebedrijf. De aankoop van het stoffenmerk Wainshiell brengt de geschiedenis van Scabal terug tot de 18e eeuw.

394905_10151381966304216_175892524_n

Vandaag heeft Scabal wereldwijd bijna 600 mensen in dienst. Door de jaren heen is Scabal uitgegroeid tot een fabrikant van stoffen van topkwaliteit voor de meest prestigieuze kleermakers en textielbedrijven wereldwijd, en als een fabrikant van de meest verfijnde pakken, jassen en hemden voor de meest veeleisende klanten. scabal-and-its-famous

SCABAL

Sinds 1938 verkoopt Scabal enkel de fijnste stoffen, gemaakt van de beste materialen. Twee keer per jaar brengen we tot vijftien nieuwe collecties uit. Daarin vindt u niet alleen alle nieuwe stoffen, maar ook onze permanente stoffencollecties en speciale edities. Zo kunt u kiezen uit 5000 topstoffen, uitsluitend gemaakt door de beste vakmensen.

Maatpak-Scabal-4

Een aangenaam gevoel, een verfijnde stijl en traditioneel vakmanschap zijn de kenmerken van de 5000 stoffen die bij Scabal verkrijgbaar zijn voor jassen, pakken, broeken. Twee keer per jaar brengt Scabal tot vijftien nieuwe collecties uit die alle nieuwe stoffentrends bevatten.

SCABAL heeft deze herfst winter de mooiste kleuren en materialen bij Tillemans Tailors afgeleverd.
SCABAL heeft deze herfst winter de mooiste kleuren en materialen bij Tillemans Tailors afgeleverd.

Bent u verslingerd aan lichte en fijne stoffen? Of bent u eerder een gentleman die zweert bij traditionele stoffen, of iemand die naargelang het seizoen van stoffen verandert? Het maakt niet uit: bij ons vindt u altijd wel een stof die u op het lijf is geschreven!

Scabal maakte een zorgvuldige selectie uit de edelste materialen, zoals zuiver kamgaren, kasjmier, zijde, mohair, vicuña enz. U kunt een outfit ontwerpen met onder meer effen, gestreepte, geruite, fil-à-fil, pied-de-poule, visgraat- of kaviaarstoffen.

Vele Hollywood producties gebruiken SCABAL voor het beste resultaat!!
Vele Hollywood producties [net als Tillemans Tailors] gebruiken SCABAL voor het beste resultaat!!
In onze stoffencatalogus kunt u die stoffen gemakkelijk terugvinden, er foto’s van zien en nieuwe stoffenbundels ontdekken.

wall-street-2_movie-poster-02_Fotor_Collage

Scabal
Niet alleen Obama draagt Scabal, maar ook vele klanten van Tillemans Tailors zoals Sun Walenkamp, én tal van Amerikaanse Hollywoodacteurs.

Want al veertig jaar werkt de Brusselse pakken- en stoffenfabrikant samen met de grote filmstudio’s.007 en scabal

Het begon in ’72 bij The godfather, met Marlon Brando en Al Pacino, en sindsdien liepen er in Titanic, The aviator, Men in black en Bond-film Casino royale ook al acteurs rond in Scabal. In 2013 was  Leonardo DiCaprio in Scabal te zien zijn in de nieuwe Martin Scorcese The wolf of Wall Street.

Hieronder speelt Vincent een belanrijke rol in zijn eigen trouwfilm. Natuurlijk gekleed door Tillemans Tailors. Speciaal voor deze gelegenheid is er gekozen voor Scabal (Capri-bunch).

Een mooi Scabal pak heeft u vanaf 1249,95. Levertijd 4 weken.
Een mooi Scabal pak heeft u vanaf 1249,95.
Levertijd 4 weken.