Scabal, een stof met geschiedenis

De geschiedenis

Het in 1938 door Otto Hertz opgerichte Scabal was oorspronkelijk een stoffenverkoper en -leverancier. Zijn opvolger is JP Thissen, bijgestaan door zijn zoon Gregor Thissen, de derde generatie van het familiebedrijf. De aankoop van het stoffenmerk Wainshiell brengt de geschiedenis van Scabal terug tot de 18e eeuw.

Vandaag heeft Scabal wereldwijd bijna 600 mensen in dienst. Door de jaren heen is Scabal uitgegroeid tot een fabrikant van stoffen van topkwaliteit voor de meest prestigieuze kleermakers en textielbedrijven wereldwijd, en als een fabrikant van de meest verfijnde pakken, jassen en hemden voor de meest veeleisende klanten.

SCABAL

Sinds 1938 verkoopt Scabal enkel de fijnste stoffen, gemaakt van de beste materialen. Twee keer per jaar brengen we tot vijftien nieuwe collecties uit. Daarin vindt u niet alleen alle nieuwe stoffen, maar ook onze permanente stoffencollecties en speciale edities. Zo kunt u kiezen uit 5000 topstoffen, uitsluitend gemaakt door de beste vakmensen.

Een aangenaam gevoel, een verfijnde stijl en traditioneel vakmanschap zijn de kenmerken van de 5000 stoffen die bij Scabal verkrijgbaar zijn voor jassen, pakken, broeken. Twee keer per jaar brengt Scabal tot vijftien nieuwe collecties uit die alle nieuwe stoffentrends bevatten.

De stoffen

Bent u verslingerd aan lichte en fijne stoffen? Of bent u eerder een gentleman die zweert bij traditionele stoffen, of iemand die naargelang het seizoen van stoffen verandert? Het maakt niet uit: bij ons vindt u altijd wel een stof die u op het lijf is geschreven!

Scabal maakte een zorgvuldige selectie uit de edelste materialen, zoals zuiver kamgaren, kasjmier, zijde, mohair, vicuña enz. U kunt een outfit ontwerpen met onder meer effen, gestreepte, geruite, fil-à-fil, pied-de-poule, visgraat- of kaviaarstoffen.

In onze stoffencatalogus kunt u die stoffen gemakkelijk terugvinden, er foto’s van zien en nieuwe stoffenbundels ontdekken.

Films, acteurs & Scabal

Niet alleen Obama draagt Scabal, maar ook vele klanten van Tillemans Tailors zoals Sun Walenkamp, én tal van Amerikaanse Hollywoodacteurs.

Want al veertig jaar werkt de Brusselse pakken- en stoffenfabrikant samen met de grote filmstudio’s.

Het begon in ’72 bij The godfather, met Marlon Brando en Al Pacino, en sindsdien liepen er in Titanic, The aviator, Men in black en Bond-film Casino royale ook al acteurs rond in Scabal. In 2013 was  Leonardo DiCaprio in Scabal te zien zijn in de nieuwe Martin Scorcese The wolf of Wall Street.

Trouwfilm

Hieronder speelt Vincent een belanrijke rol in zijn eigen trouwfilm. Natuurlijk gekleed door Tillemans Tailors. Speciaal voor deze gelegenheid is er gekozen voor Scabal (Capri-bunch).