Trouwpakken

“De man trouwt in stijl, zijn eigen stijl”

Op de dag van je leven wil je maar een ding: de mooiste bruidegom zijn. Zelfverzekerd, stijlvol en tot in de puntjes verzorgd. Aan de ene kant wil je laten zien hoe bijzonder deze dag voor je is, maar aan de andere kant wil je wel helemaal jezelf zijn. wij bij Tillemans Tailors voelen dat perfect aan.

The Groom room! Een kamer in huize Tillemans Tailors speciaal voor de Bruidegom!
The Groom room! Een kamer in huize Tillemans Tailors speciaal voor de Bruidegom!

https://trouwen.nl/contact/tillemans-tailors

Met een uitgebreide collectie stoffen is dit hét adres voor de modebewuste bruidegom in de regio West-Friesland en daarbuiten.  De prijzen voor een trouwpak hebben wij in de volgende categorieën:

  • 599.95 t/m 1249.95
  • 1249.95 t/m 3995.95.
  • Levertijd 4 weken.
  • trouwpak op maat bij Tillemans Tailors!
    Tillemans Tailors: De specialist in maatpakken! En wat is er mooier dan een bruidegom in een trouwpak op maat??                           De specialisten van Tillemans Tailors zorgen ervoor dat alles “als gegoten” zit, en ook nog eens perfect bij jouw persoonlijkheid en uitstraling past. Zodat ook de bruid tevreden zal zijn. Als enige in de regio biedt Tillemans Tailors maatwerkkostuums gemaakt van toonaangevende Italiaanse stoffen vanaf 599,95 euro geheel op uw maat gemaakt.
Voorbeeld: Trouwpak 798.95. Levertijd 4 weken
Voorbeeld: Trouwpak 798.95. Levertijd 4 weken

» Goed trouwpak in 7 stappen, bekijk hier Tillemans Tailors Stappenplan

 “Een goed trouwpak is …………een verlenging van je persoonlijkheid”.

 

Wat zijn de nieuwe trends? “Het dragen van een pak tijdens de bruiloft is weer helemaal terug. Met schitterende dessins en van sobere kleuren tot heel uitbundig. En daarnaast het aanbrengen van persoonlijke elementen als omslagen, een das of een pochet.” Bij Tillemans Tailors wordt een trouwpak als volgt uitgezocht.

Stap 1: Waar bent u naar op zoek?

Wilt u een mooi en comfortabel trouw-pak gemaakt van stoffen afkomstig van de beste italiaanse wevers,  of zoekt u  een elegant pak? En weet u al welke stof, snit en afwerking u wilt? Onze stijladviseurs staan u staan u graag tewoord voor een passend advies.

Stap 2: De selectie van de stof

Belangrijk is wat u mooi vindt, welke kleur, welke kwaliteit, welk dessin. Onze adviseurs zijn op de hoogte van ieder detail uit onze enorme stoffen collectie. Met hun ervaring en kennis helpen ze u graag bij het maken van de juiste keuzes.

Stap 3: De pasvorm en het meten

Het meten van de juiste maat doen we aan de hand van twee pasvormen. [De passerie]U kunt kiezen uit de basis pasvormen slim fit of regular. Onze adviseur zal vervolgens uw unieke maten vastleggen. We nemen dan samen met u mogelijkheden qua maat door. U kunt namelijk kiezen voor een ruim pak of een cut to the bone pak.

Stap 4: Het fundament

Welke keuzes u ook maakt, ons doel is het maken van een perfect  pak. Die perfectie zit voor een deel in het meetproces, waarvoor onze adviseurs uitgebreid de tijd nemen. In aanvulling op de genomen lichaamsmaten gebruiken we een -jasje of -broek. Dit laten we u passen, zodat u een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Vervolgens bespreken uw specifieke wensen.
Stap 5: De details van de afwerking
 Met tal van opties  kunt u uw pak een uniek karakter geven. Zo is de kleur van de voering – eventueel met borduursel – van buiten niet direct zichtbaar, maar geeft het uw kleding toch een persoonlijke touche. Voor bijzondere details kunt u ook denken aan knoopsgaten in afwijkende tinten, elleboogstukken en contrastrevers.
Stap 6: De bestelling
 Nadat de adviseur alle keuzes en opties nog eens met u heeft doorlopen, wordt de bestelling definitief gemaakt. De gemiddelde levertijd van de pakken ligt op vier weken.
Stap 7: Passen en ophalen
Als uw kleding klaar is, nemen we contact met u op om een afspraak te maken. We passen de kleding dan nog een keer met u door, om te kijken of het eindresultaat geworden is als verwacht. Zo kunnen we een eventueel schoonheidsfoutje herstellen. U gaat bij Tillemans Tailors  alleen maar met een perfect passend product de deur uit!

Voor de planning van een optimaal trouwpak is het verstandig een afspraak te maken.

 0229-267473  of zie contact formulier

De juist pasvorm van het pak.

Het lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Het meest belangrijke element van een pak is de pasvorm.  Voordat je gaat passen moet je op de volgende punten letten:

 

Borst:Het pak moet zonder moeite dicht kunnen. Maar er moet ook niet teveel ruimte in het jasje zitten. Ga er van uit dat een vuist tussen je borst en het jasje perfect is. Hier gaat het er natuurlijk ook om wat je zelf het prettigst vindt.

954719_535545049814649_444306511_n
Nobi heeft gekozen voor Tillemans Tailors te Hoorn omdat hij een ultiem en persoonlijk trouwpak wilde op zijn bruiloft. Het uitzoeken van de stof en opmeten nam ongeveer 2 uur in beslag. Vervolgens 4 weken later was dit het resultaat!

Jasje: Als je je armen naar beneden laat hangen moet je de onderkant van het jasje kunnen vastpakken.

Manchetten: Laat je armen los hangen, en krul dan je handen omhoog. De manchetten zouden het midden van elke palm moeten raken.

Schouders: In de meeste jasjes zitten schoudervullingen. De schoudervullingen mogen niet voorbij je eigen schouders uitpuilen. Als dit wel het geval is dan is het pak gewoonweg te groot.

Mouwen: Je armen moeten makkelijk door de mouwen passen, maar als je je armen de lucht in gooit moet je jasje aan de achterkant niet te veel omhoog gaan. De mouwen moeten strak maar comfortabel zijn.

Broekband: Je moet je handen gemakkelijk in je zakken kunnen laten glijen. Als dit moeilijk gaat dan is de broek te klein. Ook hier geldt; strak maar comfortabel.

De lengte van de broek: Wanneer je recht staat, zouden de broekspijpen op de bovenkanten van je schoenen moeten rusten.

Bij Tillemans- Tailors krijgt u een heldere en duidelijke uitleg over de maat en de geldende regels van nu.

Hoeveel knopen wil je op het pak hebben?

De knopen op het pak beslissen de stijl. Dit heeft namelijk veel te maken met de pasvorm. De manier hoe het pak gaat vallen.

Drie knopen: Dit zag je voornamelijk in de jaren negentig. Het ziet er nogal conservatief uit. Als je drie knopen hebt knoop dan alleen de middelste dicht.

Twee knopen: Dit zie je tegenwoordig veel. De pakken lijken hierdoor meer gestroomlijnd. Het ziet er modern uit.  

Denk na over de openingen op de rug van het jasje. 

Je hebt jasjes met een centrumopening, zij openingen en jasjes zonder opening. Een middensplit is voor alle doeleinden; het is zowel modern als traditioneel. Het kan dus niet verkeerd gaan. De zij openingen zijn wat subtieler. Het jasje zonder opening is not done. Het kan echt niet meer. Behalve bij een smoking. 

Je moet weten wat een kleermaker kan aanpassen en wat niet.

Als het pak je bij de schouders niet past dan is er niets aan te doen. Veel verkopers zullen je vertellen dat hier wat aan te doen is maar dit is echt niet het geval. Ga op zoek naar een ander pak. Als het de broek van het pak een duim breedte te kort of te lang is dan kan er wel wat aan gedaan worden. Is het wat groter dan gaat het problemen met zich meebrengen. Een kleermaker zal gewoonlijk de lengte van de mouwen moeten veranderen.

Als je het pak later ophaalt. Pas het dan altijd weer!

Wanneer je terugkomt om het pak op te halen nadat het aangepast is, probeer het dan altijd opnieuw aan. Zorg er voor dat je met een prettig gevoel de winkel uitloopt. Zonder twijfels.

Het opmeten van een pak bij Tillemans Tailors neemt ongeveer 2 uur in beslag.
Het opmeten van een pak bij Tillemans Tailors neemt ongeveer 2 uur in beslag.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *