LORO PIANA

Loro Piana

authenticiteit, vakmanschap en bescheidenheid

Loro Piana luxe bij Tillemans Tailors. Maatpak en trouwpak specialist Jorg Tillemans zorgt voor luxe!
Loro Piana luxe bij Tillemans Tailors. Voor pakken – colberts en trouwpakken.

De Familie Loro Piana, afkomstig uit het mooie Trivero begon onder leiding van  Giacomo Loro Piana in 1812 met de handel van wollen stoffen. Wegens succes vertrokken zij naar  Valsesia in de provincie Biella. In April 1924 startte  Pietro Loro Piana in Quarona in de provincie Biella het Loro Piana zoals wij dit nu kennen.

Loro Piana in Hoorn bij Tillemans Tailors
Loro Piana & Tillemans Tailors zorgen beide voor het beste op maatwerk gebied. Dus een maatpak, colbert op maat……….

Zijn neef Franco begon met de export van wol. Zijn zonen Sergio & Pier Luigi namen in 1975 de leiding van Loro Piana over. Sinds die tijd heeft Loro Piana de lauwerkrans als logo.  In de Griekse mythologie wordt Apollo weergegeven met een lauwerkrans op zijn hoofd. In de klassieke oudheid werden lauwerkransen geschonken aan overwinnaars.

Loro Piana is de grootste en beste Kasjmir leverancier van de wereld. Daarnaast levert Loro Piana de mooiste en de fijnste wol soorten als Vicuna.

De LVMH- groep neemt meerderheidsbelang in Loro Piana

dinsdag 09 juli 2013

Luxe concern LVMH neemt voor 2 miljard euro een aandeel van 80 procent in het Italiaanse modemerk Loro Piana. De overige 20 procent blijft in handen van de broers Sergio en Pier Luigi Loro Piana, die tevens de leiding over het bedrijf zullen houden. De totale waarde van de kasjmierspecialist bedraagt 2,7 miljard euro.

“De Loro Piana familie is trots dat onze naam nu met de LVMH Groep geassocieerd wordt,” zegt voorzitter Pier Luigi Loro Piana in een verklaring. CEO Sergio Loro Piana voegt daaraan toe: “Door zich bij LVMH te voegen, een groep die opgebouwd is uit een unieke reeks andere historische maisons, zal Loro Piana profiteren van exceptionele synergieën terwijl het zijn traditionele herkomst behoudt.”

LVMH topman Bernard Arnault noemt Loro Piana een ‘zeer uitzonderlijk maison‘ en spreekt zich lovend uit over diens kwaliteit en vakmanschap, en ook over de geschiedenis van het familiebedrijf. “Ik ben ervan overtuigd dat onze groep een goede basis zal vormen voor de verwezenlijking van het aanzienlijke potentieel van Loro Piana,” aldus Arnault in een persbericht.