MAAT JAS-JE

  1. “Tillemans Tailors heeft ook colberts op maat”

Bij Tillemans Tailors in Hoorn kun je ook terecht voor colberts of jassen op maat. Het ultieme jasje voor dagelijks gebruik, de perfecte smart casual look. Zo’n ultiem colbert kunnen wij maken vanaf 399,95 met een levertijd van 4 weken.

Wij maken ook jassen of beter gezegd overcoats op maat & smaak. De levertijd is ongeveer 4 weken en prijzen beginnen bij €699.95

Een colbert of een mooi maat jasje bij Tillemans Tailors te Hoorn.
Meten is weten! Een colbert of overcoat uitzoeken bij Tillemans Tailors te Hoorn begint meten. Vervolgens een stof uitzoeken en daarna samen de details doornemen.
De levertijd bedraagt 4 weken.

Scabal is 1 van onze stoffen leveranciers en 1 van onze produktie ateliers.
Scabal is 1 van onze stoffen leveranciers en 1 van onze produktie ateliers. Scabal by Tillemans Tailors Hoorn.

Jassen en mantels

Bij koud weer dragen de meeste mannen jassen die tot net onder of boven de knie reiken. Deze jassen zijn warm en in de meeste gevallen gemaakt van wol. Met name elegante ruitjesmotieven en de kleuren zwart, grijs, donkerblauw, blauw-grijs en verschillende tinten bruin zijn populaire keuzes voor de jas.

De stoffen voor een mooie overjas zijn verkrijgbaar van SCABAL, HOLLAND & SHERRY EN FRATELLI TALLIA DI DELFINO.

Jassen worden meestal in drie-knoops double-breasted modellen besteld bij TillemansTailors.

Deze bevatten twee warme, diepe steekzakken, soms beschermd met kleppen om eventuele regen en sneeuw tegen te houden. De stof is meestal wol maar kan ook in cashmere worden uitgevoerd. Na de keuze van de stof wordt de voering uitgekozen. Bij Tillemans Tailors heb je de keuze uit ongeveer 75 voeringen van effen kleuren tot leuke en gekke prints.

Een colbert of colbertjas(je) is een ultiem kledingstuk dat vooral door mannen gedragen wordt. Het is een comfortabel jasje, vergelijkbaar met de klassieke blazer. In tegenstelling tot de pandjesjas, de jas van het jacquet, heeft een colbert geen panden. Het maakt vaak samen met de pantalon deel uit van een kostuum.

advertentie tillemans

Vanaf 1850 werd het colbert populair als informeel sportief jasje. Voor formele gelegenheden werd het colbert nog ongeschikt geacht. In de 20e eeuw werd het colbert steeds meer geaccepteerd als het universele jasje voor alle gelegenheden. Met de opkomst van de vrijetijdskleding in de jaren 60 en 70 kreeg het colbert de status van een formeel jasje. Later zou het colbert, en variaties daarop, ook een plek krijgen in de vrijetijdskleding. Voor kantoorwerk, voor zaken, en voor politiek geldt het colbert nog steeds als het universele jasje dat bijna altijd kan. Alleen voor heel officiële gelegenheden wordt nog wel eens de voorkeur gegeven aan een smoking, een jacquet of een rokkostuum, maar meestal is een colbert wel op zijn plaats.

Tillemans Tailors Hoorn en Den Haag
The better you dres the worse you can behave. Dit is de inmiddels legendarische slogan van Tillemans tailors Hoorn 

balwin 1

Het woord colbert komt uitsluitend in het Nederlands voor als aanduiding voor het jasje. Het woord wordt in verband gebracht met de naam van de Franse minister Jean Baptiste Colbert, zonder dat duidelijk is waarom hij als naamgever is gekozen.

Ook voor de maatjasjes maken wij gebruik van de beste Italiaanse weverijen zoals: Vitale Barberis Canonico, Fratelli Tallia di Delfino, Reda, Guabello en Caccioppoli.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *