GUABELLO by Tillemans Tailors

Guabello

Guabello sinds 1815 in Mongrando. Mongrando is een gemeente in de Italiaanse provincie Biella (regio Piëmont). Gemaakt in Biella en daarom dit unieke label: D.O.B.G. (Denomination of Guaranteed Biellese Origin) Dit label laat zien dat er een rijke historie in het merk zit. Uiteindelijk  staat het merk voor een typisch Italiaanse kwaliteit. Dat wil zeggen in iedere meter stof zitten de waarden die zij toekennen aan kwaliteit souplesse en valling.

Authentiek

In Biella een regio in Noord-Italië  die grenst aan Zwitserland worden stoffen geproduceerd in weverijen die werken volgens de aller strengste eisen wat betreft milieu en kwaliteit. Deze weverijen voldoen ruim aan de minimale eisen van REACH (een Europese verordening voor chemische stoffen en het veilige gebruik ervan, red.). Er worden nauwelijks chemicaliën bij de productie gebruikt, alleen essentiële zuren.

Excellente optie

De beste Italiaanse weverijen en dus Guabello maar ook  weverijen als Vitale Barberis Canonico, Reda en Delfino waar Tillemans Tailors mee werkt hebben een waterzuiveringsinstallatie, een visvijver waarin vissen leven in water uit de weverij. Omdat het berg dorp middenin een natuurgebied aan het mooi  Como meer ligt, is er  een enorme verantwoordelijkheid.

De klanten van Tillemans Tailors geven met enig regelmaat complimenten. De meeste complimenten gaan over het pak in zijn algemeen. Maar steeds vaker over de stof. Zo ook bij Guabello.  De meeste complimenten gaan over de valling van de stoffen.

Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat de klant de soepelheid van de stof waardeert. Natuurlijk is dat een kwestie van smaak maar dat komt vaak aan de orde bij binnenkomst. In dit “intake” gesprek wordt er gevraagd naar de wensen voor het pak. Als er souplesse wordt gevraagd dan zoeken wij naar die specifieke vraag. Wij komen dan vaak met Guabello als beste optie.

Het team van Tillemans Tailors nodigt u ook dan van harte uit om deze mooie stoffen bekijken en voelen.